AZİZ MESLEKTAŞIMIZ AV. ALİ AYDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

16/04/2018
AZİZ MESLEKTAŞIMIZ AV. ALİ AYDOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

15 Nisan 2018 Pazar günü mücadele ettiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren meslektaşımız Av. Ali Aydoğan bugün (16.04.2018 Pazartesi günü) son yolculuğuna uğurlandı.

Aydoğan için Tarihi Adliye binasında (Taş bina) bir tören düzenlendi. Törene, Aydoğan’ın ailesi, Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Av. Özge Doğan işcan, Av. Hasan Alkan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yalova Barosu Başkanı ve sınıf arkadaşı Av. Hakan Gergeroğlu, Eski Baro Başkanlarımızdan Av. Ziya Yergök , Av. Necati Erdem, Av. İsmet Altuğ, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Aziz Erbek, Av.Mengücek Gazi Çıtırık, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, meslektaşlarımız ve adliye personeli katıldı.

Törende, merhum üstadımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve özgeçmişi okundu.

Saygı duruşunun ardından törende konuşan Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük, "Zor bir gün. Baromuz adına genç yaşta ve büyük bir kayıp. Acımız büyük, çok üzgünüm" dedi.

Baro Başkanımız Konuşmasına şöyle devam etti; "Adana Barosu olarak nevi şahsına münhasır birini, "adam gibi adamı” yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O yaşamsal pratiğin ve deneyimlerini paylaşan bir isimdi. Baromuzun, hukuk ve yargı camiamızın çok üzüntülü bir günündeyiz. Sevgili Ali Aydoğan’ı ne yazık ki genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. O da Kenan Günaştı , Ali Şahin ve nice üstatlarımız gibi genç yaşta aramızdan ayrıldı.”

Av. Küçük, Ali Aydoğan’ın geride onurlu bir isim bıraktığını ifade ederek tüm yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin söz aldı ; “30 yıla yaklaşan dostluğumuz süresince kendisi ile yakinen bir arkadaş, bir dost, bir sırdaş olduk. Çok çetin ve büyük bir dostumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum“
dedi.

Baromuz mensubu ve kardeşi Av. Sefa Aydoğan da birlikte başladıkları 30 yıla aşkın bu yolculukta hep birlikte olduğunu ifade etti. “Hukukun üstünlüğü, mesleğin onuru, bunun kavgasını verdiğini, adalete olan güvenini ve adaletin her daim gerçekleşeceğine inancını taşıdığını” ifade etti.

Seyhan Belediyesinde 10.30’da düzenlenen törenin ardından, saat 11.00’da Küçük Oba Mezarlığına merhumun cenazesi defnedildi.

Av Ali Aydoğan’ın Özgeçmişi

ÖZGEÇMİŞ
Av. ALİ AYDOĞAN 15.06.1958 YILINDA ADANA’DA DOĞDU. 1987 YILINDA DİCLE ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLAN ALİ AYDOĞAN AYNI YIL AVUKATLIK STAJINA BAŞLAMIŞTIR. 1988 YILINDA ADANA BAROSUNA KAYDI YAPILMIŞ OLAN MESLEKTAŞIMIZ, MESLEK HAYATINI ARA VERMEDEN, SON ANA DEK SÜRDÜRMÜŞTÜR.
2014 YILINDAN BU YANA SEYHAN BELEDİYESİ MECLİS ÜYELİĞİ GÖREVİNİ YÜRÜTEN AYDOĞAN, BİR ÇOCUK BABASIDIR. MESLEKTAŞIMIZA ALLAHTAN RAHMET VE TÜM YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.