2016-2017 DÖNEMİ̇ STAJ EĞİTİM PROGRAMLARI ÜSTAT AVUKATLARLA FİNAL YAPTI.

14/06/2017
2016-2017 DÖNEMİ̇ STAJ EĞİTİM PROGRAMLARI ÜSTAT AVUKATLARLA FİNAL YAPTI.

“AVUKATLIKTA KURUMSALLAŞMA VE BİR MÜCADELE MESLEĞİ; AVUKATLIK” KONULU SÖYLEŞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

Baromuz tarafından 14 Haziran 2017 Çarşamba günü saat: 13.30’da Divan Otel’de gerçekleştirilen “Avukatlıkta Kurumsallaşma ve Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık” konu başlıklı söyleşiye Türkiye'nin önde gelen hukukçuları konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, staj eğitiminde 24 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar geçen 7 aylık süreci özetledi. İlk programın Denizli Barosu avukatlarından Av. Adil Giray Çelik ile “Avukatlığın Tarihçesi” hususunda yaptıklarını anımsattı.

Av. Küçük, “Reşatbey Mahallesi’ndeki Adli Yardım Merkezindeki konferans salonunda bu dönemde toplam 140 saat eğitim programı yapıldı. Staj eğitimine genç meslektaş adaylarımızın tecrübe kazanması, özgüvenlerin artması ve bilgilerinin pekişmesi boyutlarıyla baktayız. Baromuzu meslek içi eğitimlerin de yer aldınız. Ülkemiz gündemini ilgilendiren programlar ve mesleki içi eğitimlerle toplam 25 eğitim çalışması yapıldı. Anayasa, Borçlar Hukuku, Boşanma Hukuku olmak üzere bir çok temel alanlarda konferanslar da düzenledik. Temel yasaların değiştiği, 15 yıllık süreçte yaklaşık 11 bin yasa maddesinin yenilendiği süreçten geçmekteyiz.

2008 yılından beri yönetimlerde bulunan meslektaşımız olarak haftalık lokal programların yanında her ayda bir temel programlar da yapıldı. Staj Komisyonumuza iki ayrı sınıf halinde toplam 278 stajyer avukatımızın bilgi birikimli, donanımlı avukatlar olabilmeleri için keyifli ve özverili çalışmalar yapmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Staj Komisyonu Koordinatörü Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Staj Komisyonu üyeleri, meslek içi eğitimlerde görev alan eğitimci meslektaşlarıma, Adana Barosu personellerimiz her türlü takdiri ve övgüyü hak ediyorlar” dedi.

Av. Küçük, konuşmasında Bölge Adliye Mahkemelerinin (BAM) Adana'da faaliyete geçme projesinin HSK verdiği kararla personel yapılanmadı aşamasında olduğunu ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. “Kentimize, hukuka ve yargı camiamıza yararlı olmasını diliyorum, umarım ki adalete erişimin çok daha sağlıklı bir şekilde yürütüldüğü süreci yaşarız” diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kanun hükmünde kararname ile işten çıkarılan bir öğretmenin başvurusunu reddetmesi ve Ocak ayında kurulan Olağanüstü Hal (OHAL) İnceleme Komisyonu'nu işaret etmesini de eleştirdi.

Av. Küçük kararı "çifte standarttır” diye tanımlarken, kararın mahkemenin geçmiş kararlarıyla çeliştiğini belirterek endişelerini vurguladı.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Üretim Reform Yasa tasarısı adı altında “zeytinliklerin madenciliğe ve sanayi alanlarına açılmasına olanak sağlayan madde”, TBMM Sanayi Komisyonu’nda Salı günü yapılan görüşme sonrası tasarıdan çıkarıldığını da belirterek, “Halkımızın ve yurttaşımızın duyarlılığı, toplumsal reaksiyon sonuç verdi. 'Zeytinlikler' tartışmalara neden olan yasa tasarısından geri çekildi. Siyasi iktidarın parti devleti anlayışını her yönüyle yaşamımıza sokmaya çalıştığı dönemde bu toplumsal reaksiyonun bir zaferdir. Meracılığımız ve deniz kıyı kenar alanlarıyla ilgili de aynı sonuçların alınmasını bekliyoruz. Bu alanlar Türkiyedeki toplam tarım alanlarının yüzde 3’üne tekabül etmesine rapmen rantın talanın adresi olmuştur. Adana Barosu olarak tepkimizi göstermeye devam edeceğiz”

Moderatörlüğünü Adana Barosu Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz’ın yaptığı söyleşiye; demokrasi mücadelesinin yılmaz savunucusu, ülkemizin zor ve darbe dönemlerinde tarihe tanıklık ederek mesleğimize yönelik tüm hukuksuzluklara karşı duran Av. Turgut Kazan; “Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık” konusunda engin deneyimlerini, birikimlerini aktardı.

Daha İyi Yargı Derneğinin Başkanı Av. Mehmet Gün de mesleğe yeni başlayan, mesleğinde kendisini geliştirip, büyümeyi hedefleyen genç meslektaşlarımıza "Avukatlık Mesleği ve Kurumsallaşma” başlıklı söyleşide görüş, düşünce ve önerilerini paylaştı..Söyleşiye Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç, TBB Disiplin Kurulu Üyesi ve Adana Barosu İnsan Hakları Komsiyonu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç, önceki dönem Baro Başkanlarından Av. M. Ziya Yergök, çok sayıda avukat, stajyer avukat ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Program plaket töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.